31.10.08

Vaaleanpunainen riita - VAPAUTTAKAA MAGENTA



Pinkki väri on pistänyt puhelinoperaattorit vastakkain. Deutsche Telekom sai rekisteröityä vuonna 2000 magenta-värin eurooppalaiseksi yhteisötavaramerkiksi ja ärjähti, kun DNA alkoi käyttää omissa mainoksissaan samaista (tai samankaltaista) väriä. Tammikuussa Deutsche Telekom jätti käräjäoikeudelle haastehakemuksen ja nyt DNA on iskenyt Deutsche Telekomia vastakanteella, jossa väritavaramerkki yritetään hylätä! Kovin väriherkkä Deutsche Telekom vaati keväällä 2008 myös Telian Engadgetia vaihtamaan logonsa väriä... Mutta hävisi taiston, josta Engadget uutispalvelu pääsi kirjoittamaan varsin hupaisan pottuilun otsikolla: T-Mobile loses magenta suit against Telia, we try not to laugh.

Eurooppalaiseen OAMI-tietokantaan kirjattuun rekisteröintiin Deutsche Telekomin väri on määritelty magentaksi (RAL 4010 telemagenta). Huvittavaa tässä on, että verkkoarkistosta, OAMI-tietokannasta löytyy tuo vuonna 2000 määritelty väri tuolloin skannattuna. Se on talletettu gif-kuvaksi, josta löytyy itseasiassa yli 170 yksittäistä väriä, mutta Deutsche Telekomin ilmoittamaa väriarvoa RAL 4010 / #E20074" (r226 g0 b116) siitä ei löydy lainkaan!


Koko tämä suuri taisto on tietenkin synnyttänyt myös vastarintaliikkeen. Free Magenta! -sivusto kampanjoi värin vapauden puolesta täysin rinnoin! Markkinarakoakaan ei ole unohdettu. Magentavärin hautakirjoituksen ja hienojen statementtien lomasta voi katsella nerokkaita kuvankäsittelykuvia - mitä onkaan tapahtunut magentan poistuttua keskuudestamme.



[ps. Pahoittelen taukoa päivityksissä - blogi ei ole suinkaan kuollut, vaan yrittää jatkaa elämäänsä loman jälkeen]